Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starší zprávy 2

Na Velké ceně Prahy byli hráči Lokomotivy mezi nejlepšími

František Just (vlevo) až na čtvrté VC veteránů našel přemožitele. Vítězná série se zastavila na 24 vítězstvích.

fr.-just---lokomotiva-ceska-lipa.jpgfr.-briza.jpg

 

 

 

 

 

 

301 stolních tenistů  z České i Slovenské republiky a reprezentanti dalších pěti států Evropy, to byl historicky nejvyšší počet hráčů a hráček starších 40ti let, kteří se kdy zúčastnili VC veteránů. Na 32 stolech v nové hale v Chodově se neztratili ani zástupci našeho okresu.
František Bříza potvrdil, že se natrvalo zařadil mezi nejlepší hráče kategorie 65-70 let. Po vítězství ve skupině a dalších výhrách ve vyřazovacím turnaji se o postup do finále střetl s kolegou z oddílu Františkem Justem. Z vítězství 3:0 a postupem do finále celého turnaje se nakonec radoval F. Just. Tento vítěz tří VC letošního roku se ale přesvědčil na tomto turnaji i o tom, že každá vítězná série ve sportu někdy skončí.
Porážka 0:3 na sety od Miroslava Svědíka, hráče SKST Liberec, byla naprosto zasloužená.
I tak je druhé místo F. Justa a semifinálová účast F. Břízy na nejkvalitněji obsazeném turnaji v historii veteránů velkým úspěchem hráčů Lokomotivy Česká Lípa. Další VC, v pořadí pátou, přivítá město Hostinné. Bude to poslední měření sil českých a slovenských hráčů před Mistrovstvím světa , které se koncem června hraje v USA v městě Las Vegas.  Českou republiku zde bude reprezentovat i František Just.

 

 

Veteráni! Přijeďte do Prahy!

Sobota 12. 5. 2018 to je den, kdy mohou veteráni České a Slovenské republiky překonat historický rekord v účasti na Velkých cenách. Zároveň by to mohla být určitá forma  poděkování předsedovi, mnohonásobnému vítězi světových a Evropských šampionátů, ale především skvělému sportovci a člověku, Lumírovi Ruzhovi.
Tímto všechny stolní tenistky a tenisty starší 40ti let vyzýváme k účasti na turnaji, na kterém si všichni krásně zahrajeme a svou přítomností poděkujeme našemu předsedovi, ale i celému výboru, za jejich práci v uplynulých letech. Turnaj se hraje v pěkné hale v Praze Chodově, kde pořadatelé připraví 34 stolů.
Takže ještě jednou -
sobota 12. 5. 2018 - to bude setkání nás veteránů a možná i účastníků rekordní Velké ceny.
Sportu zdar a pinčesu zvlášť přejí a na vaši účast se těší


František Just - Lokomotiva Česká Lípa, Karel Pácal - Jiskra Kamenický Šenov.

 

 

Hráči Lokomotivy ve finále Velké ceny Havířova

fr.-briza.jpgfr.-just---lokomotiva-ceska-lipa.jpg

 

 

 

 

 

 

Velkým úspěchem stolních tenistů Lokomotivy Česká Lípa skončila i třetí Velká cena Havířova veteránů České a Slovenské republiky.
    
František Bříza na cestě do finále vyhrál šest zápasů. Především vítězství nad M. Svědíkem z Liberce a P. Polákem ze Zlína byla velmi cenná. Výše jmenovaní jsou totiž  v průběžném pořadí dlouhodobé soutěže na druhém a třetím místě. Druhý českolipský veterán, František Just, vyhrál svou skupinu a ve vyřazovacím turnaji sehrál velmi vyrovnané zápasy s J. Jungvirtem a E. Novotným, vždy s dobrým koncem. V semifinále se střetl s hráčem Bardoněm ze  Slovenska a zároveň bývalým trenérem reprezentace. Finálové utkání bylo velmi zajímavé. Jen málokdy se totiž v tak kvalitních turnajích jako jsou Velké ceny stává, že se o vítězství utkají hráči z jednoho oddílu. Tentokrát to byli Fr. Just a Fr. Bříza. Úspěšnější byl nakonec František Just, který vyhrál, stejně jako v semifinále, 3:0. Zápas velmi ovlivnil především první set, ve kterém Fr. Bříza neproměnil 5 setbolů. Vítězství Velké ceny Havířova je již třetím úspěchem Fr. Justa. Třetí z hráčů našeho okresu, Karel Pácal z Kamenického Šenova, obsadil v kategorii M80 3. až 4. místo, což je také velkým úspěchem.
    Velká cena Prahy, v pořadí čtvrtá, se bude hrát v Chodově. Tam pořadatelé připraví 34 stolů.

 

 

Lokomotiva  na  vítězné  vlně

img_7148.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krajský přebor 2.třídy stolních tenistů  zakončila  českolipská lokomotiva dvěma vítěznými zápasy v Turnově. Při vyrovnanosti tabulky poskočila až na krásné čtvrté místo! Předsezonní cíl vyhnout se bojům o záchranu byl splněn i když jarní část sezony nebyla vůbec jednoduchá. Mužstvo postihla nevídaná série zranění a nemocí. Hodně zápasů  absolvovala v silně improvizované sestavě a v jednom případě musela nastoupit jen se třemi hráči. Přišla tak šňůra proher a v jednu chvíli to už dokonce vypadalo na vždy nepříjemné záchranářské boje. Ale po uzdravení klíčových hráčů to byla už zase ta dobrá „Lokotka“ z první poloviny soutěže a závěr byl už parádní, posledních pět zápasů  vyhrála.
 
Sokol Turnov C - Loko Č.Lípa B        
8:10                                                        

Sestava a body Lokomotivy: Reichl Radek 3body, Čech Milan 2body, Jaderný Petr 2body,  Dědek Pavel 1bod  a po bodu obě čtyřhry Reichl – Dědek  a  Jaderný - Čech.
Hosté se hned od začátku dostali do tříbodového vedení, které si udržovali prakticky po celý zápas a vše směřovalo k poklidnému vítězství. Pro domácí to byl důležitý zápas a v poslední sérii  se vzepjali k velkému obratu, když zcela nečekaně vyhráli tři dvouhry po sobě a z jasného zápasu udělali drama.. V posledním dvouhře sahali po remíze, která by jim už definitivně zajistila udržení v soutěži. Proti tomu se ovšem  postavil kapitán hostů Čech, který porazil domácího borce a uhájil nejtěsnější výhru, což mělo jak se později ukázalo fatální důsledky pro domácí…                                                                                                                                                             
 
 Sokol Turnov D - Loko Č.Lípa B      
1:10                                                        

Sestava a body Lokomotivy:  Reichl Radek 3body,  Čech Milan 2body,Kopecký Luboš 2body, Jaderný Petr 1bod  a po bodu obě čtyřhry Reichl – Kopecký  a  Jaderný - Čech
V posledním zápase sezony už o nic nešlo, domácí byli  již několik kol před koncem soutěže odsouzeni k sestupu. Dali příležitost i dalším hráčům z kádru a  průběh zápasu tomu odpovídal. Hosté hned od začátku sbírali bod za bodem a dosáhli očekávaného a jednoznačného vítězství.

Konečná tabulka ...

 

 

Vladimír Milata zařídil vítězství Lokomotivy

v.-milata.jpga-muzstvo-lokomotivy.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Poslední dvojkolo letošního ročníku divize stolních tenistů dopadlo pro hráče Lokomotivy Česká Lípa nad očekávání dobře. V přímém souboji o šesté místo se domácí utkali s celky Turnova a Jablonce nad Jizerou. Nejlepším hráčem domácích byl v závěrečných zápasech Vladimír Milata. Díky jeho perfektnímu výkonu, který velmi ovlivnil průběh obou utkání, se Lokomotiva radovala ze dvou výher. A když se k Vl. Milatovi s velmi kvalitním výkonem  přidal i František Bříza nebylo už o vítězství domácích pochyb. František Just a Miloš Flanderka odehráli svůj standart a tak se mohlo v herně Lokomotivy slavit.           
Lokomotiva Česká Lípa A  :  TJ Sokol Turnov A       
10   :  1

Body Č. Lípa - Vladimír Milata 3,František Just 2,Miloš Flanderka 2,František Bříza 1 a čtyřhry Just-Flanderka a Milata-Bříza.
Body Turnov - Michal Csimaria 1, Daniel Salomon 0, Adam Jiroš 0,Jakub Varcl 0.

Lokomotiva Česká Lípa A : TJ Sokol Jablonec nad Jizerou A   10  : 7

Body Č. Lípa - František Bříza 3, Vladimír Milata 2, František Just 2, Miloš Flanderka 2 a čtyřhra Milata-Bříza.
Body Jablonec nad Jizerou - Antonín Bělonožník 3 , Milan Šír 2 ,Lukáš Naděje 1 , Ivo Popek 0 a čtyřhra Bělonožník- Šír.

V Konečné tabulce se Lokomotiva po  několika letech překvapivě  umístila před druhým zástupcem Českolipského okresu v divizi Jiskrou Nový Bor.

Je nutno dodat, že hráči Lokomotivy jsou daleko nejstarším celkem nejvyšší soutěže Libereckého kraje. „Možná bychom  se už mohli přihlásit o zápis do knihy rekordů nebo spíše do knihy kuriozit. Průměr věku 63,7 let kazí  pouze  „benjamínek" Vladimír Milata s 59 lety.“  - To jsou slova nejstaršího hráče letošního ročníku divize stolních tenistů Františka Justa

 

 

 

Velká cena Tišnova putuje do České Lípy

fr.-briza.jpgfr.-just---lokomotiva-ceska-lipa.jpg

 

 

 

 

 

 

František bříza a František Just(vpravo)

 

I stolní tenisty starší 40ti let zasáhla chřipková epidemie. 177 veteránů z České a Slovenské republiky a jeden hráč z daleké Argentiny, to je účast hluboko pod průměrem zúčastněných hráčů a hráček na Velkých cenách v České republice. V Tišnově měli zdravotní problémy i zástupci našeho okresu.
Karel Pácal, hráč K. Šenova, po virózním onemocnění, tentokrát neobhájil umístění mezi nejlepšími borci v kategorii  M80 a zahrál si jen turnaj útěchy. Podobný osud měl i Ladislav Krsek, který si v průběhu důležitého utkání o postup do hlavní soutěže obnovil zranění třísla a z turnaje odstoupil.
Zástupci Lokomotivy Česká Lípa - František Bříza a František Just, kteří ve svých 68 letech hrají pravidelně nejvyšší soutěž v Libereckém kraji – divizi, potvrdili, že i mezi veterány České republiky patří mezi nejlepší.
František Bříza po vítězství ve skupině překvapivě, ale zaslouženě, porazil jednoho z nejlepších hráčů kategorie 65 - brněnského Milana Rakovického a to je opravdu velmi cenné. O postup mezi čtyři nejlepší prohrál s Petrem  Polákem ze Zlína. Petr Polák byl v minulosti reprezentantem Československa.
Druhý zástupce Lokomotivy František Just, potvrdil skutečnost, že i po titulu nejlepšího veterána České republiky v loňském roce, bude i letos patřit mezi nejlepší. Po výhrách ve skupině a dalších čtyřech vítězstvích ve vyřazovacím  turnaji se ve VC Tišnova František Just radoval z celkového vítězství. Po VC Holic, letos už druhého.
Další VC se hraje v Havířově - baště stolního tenisu celé České republiky. Přítomnost nejlepších veteránů České a Slovenské republiky, ale především účast nejlepších borců z Polska, to je záruka, že další VC Havířova bude opravdu kvalitní.

 

Nejen veteráni, ale i mladí hráči stolního tenisu

vzorně reprezentují oddíl Lokomotivy Česká Lípa. Velkou zásluhu na jejich úspěších mají trenéři Vladimír Milata a Aleš Bayer.

uvod.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konec sezóny stolních tenistů

img_7358.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Jen poslední dvě kola zbývají do konce nejvyšší soutěže stolních tenistů Libereckého kraje. Družstva z Jablonce byla posledními soupeři Lokomotivy Česká Lípa, kam hosté letos zajížděli.

Bižuterie Jablonec-Mšeno : Lokomotiva Česká Lípa A 10 : 6
První celek tabulky měl stejné potíže se sestavou jako hosté. A tak se chřipka postarala o skutečnost, že oba celky nastoupily oslabené o jednoho hráče. I tak potvrdili domácí, že v letošním ročníku divize nemají konkurenci.
Body Bižuterie-Mšeno: Martin Jahoda 3, Petr Jirman 3, Martin Bittner 1 a čtyřhra Jahoda-Jirman.
Body Lokomotiva A: František Just 1, Miloš Flanderka 1, Vladimír Milata 0 a čtyřhra Just-Flanderka.
Celkem  sedm zápasů se nehrálo.

V nedělním utkání se hosté z České Lípy snažili postavit kompletní tým. Bohužel ani tentokrát to na vítězství nestačilo.


Bižuterie Jablonec B   : Lokomotiva Česká Lípa A  9 : 9
Po čtyřech hodinách hry s posledním celkem soutěže se hosté díky vítězství Vladimíra Milaty v závěrečném zápase radovali alespoň z remízy.
Body Bižuterie B: Jiří Louda 3, Michal Ježek 3, Jaroslav Kolář 1, René Tauš 1 a čtyřhra Kovář-Louda.
Body Lokomotiva: František Just 3, Miloš Flanderka 3, Vladimír Milata 2, František Bříza 0 a čtyřhra Just-Flanderka.
Na závěr sezóny se na domácích stolech střetne Lokomotiva s celky Turnova a Jablonce nad Jizerou.

 

 

Hodnocení sezony LOKO "C"

img_7139.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sezona OP I.tř. družstev mužů je u konce a tak několik zpráv o průběhu tohoto ročníku.
Družstvo Lokomotivy „C“ mělo na úvod soutěže velmi silnou soupisku a tak se dalo předpokládat, že bude hrát o přední místa tabulky. Průběh soutěže to stoprocentně potvrdil.
Po první polovině družstvo neprohrálo žádné utkání a ač je družstvo v soutěži věkově nejstarší, prokázalo svoji vyzrálost.
Jan Jablonovský, Petr Sršeň, Bořek Činka, Zdeněk Tuzar, Štěpán Březina, Jindra Pospíchal, kterým při absenci některého z nich sekundoval vedoucí týmu Jiří Reichl, ti všichni se v  procentním hodnocení umístili na prvních místech soutěže.
Druhá polovina soutěže probíhala stejně, s výjimkou jednoho prohraného utkání, kdy do sestavy zasáhla marodka hned tří hráčů. To však již nemohlo mít vliv na konečné pořadí v tabulce OP I.tř. - naše družstvo se umístilo přesvědčivě na prvním místě.
A vyjádření vedoucího družstva – jsem velice spokojen s výsledkem a také s přístupem všech hráčů, kteří jasně prokázali, že se s nimi musí nejen v okresních, ale i v krajských soutěžích stále počítat.

 

 

 

Milan Čech - nejlepší hráč OP druhé třídy

milan-cech.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Nejen kapitán vedoucího celku soutěže, ale i nejúspěšnější hráč celého žebříčku stolních tenistů, kteří v letošním ročníku okresního přeboru 2. třídy hrají, to je vizitka Milana Čecha z Lokomotivy Česká Lípa E.
    

              Pořadí v první desítce nejlepších hráčů OP 2

1.    Milan Čech -Lokomotiva Č. Lípa E
2.    Stanislav  Kopecký -  Lokomotiva Č. Lípa E
3.    Václav Pulkrábek -  TJ Doksy-Mimoň B
4.    Pavel Dědek -  Lokomotiva Č. Lípa E
5.    Zdeněk Najman -  TJ Volfartice
6.    Zdeněk Najman ml. - TJ Volfartice
7.    Josef Vrba  TJ Doksy - Mimoň
8.    Milan Adam  TJ Doksy - Mimoň
9.    Daniel Čupec - ST Sloup
10.  Richard Bonsch - TJ Doksy-Mimoň

 

 

Lokomotiva vyhrála okresní přebor 2.třídy

lokocl_d.jpg

 

 

 

 

 

 

              vpředu: Březina Štěpán,  Dědek Pavel
              vzadu: Lukáš, Milan a Tomáš Čechovi

  Stolní tenisté českolipské Lokomotivy zcela ovládli letošní ročník soutěže bez ztráty jediného bodu a dorazili do cílové stanice OP1. To znamená, že od  příští sezony budou hrát nejvyšší okresní soutěž!                                  
   Za Českou Lípu vstupoval do soutěže nově vytvořený tým, za který nastupovali nováčci  klubu  Tomáš a Lukáš Čechovi doplněni zkušenými hráči Pavlem Dědkem, Standou Kopeckým, Milanem Čechem a v rozhodujících zápasech ještě Štěpánem Březinou. Vzhledem k síle kádru nemohly být jiné cíle než bojovat o čelo tabulky. A předpoklady se potvrdily. Hned od prvních kol ostatním odskočila silná trojice – vedle Lokomotivy ještě týmy z Volfartic a Doks. V těchto klubech nastupovali hráči, kteří mají bohaté zkušenosti i z krajských soutěží a bylo jasné, že o vítězi se rozhodne mezi těmito družstvy. Důležitý krok českolipští udělali už v podzimní první půlce soutěže, ve které všechny své soupeře porazili a zaslouženě  vedli tabulku.  V tomto trendu pokračovali i ve druhé polovině a o svém postupu rozhodli už pár kol před koncem, když i v odvetných zápasech zvítězili nad svými největšími soupeři z Volfartic a Doks,na které zbyl jen boj o druhé a třetí místo.       
  Tak se nechme překvapit, jak si tento tým poradí se soupeři ve vyšší soutěži.

 

 

Lokomotiva po 16. kole na šestém místě tabulky

liberec-g.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Úprk z dolních pater divize. Tak se dá nazvat série čtyř posledních vítězných zápasů stolních tenistů Lokomotivy Česká Lípa v nejvyšší soutěži Libereckého kraje.
Lokomotiva Česká Lípa A  :  SKST Liberec G  10 : 6
Po remíze v prvním kole soutěže se i v odvetě očekávalo velmi vyrovnané utkání. Velmi důležité, pro další průběh zápasu, bylo vítězství domácích v úvodních čtyřhrách. Především vítězství dvojice Milata - Bříza bylo povzbudivé. V dalších utkáních již opory obou celků bodovaly podle předpokladů a tak se ve velmi  vyrovnaném zápase radovala  Lokomotiva.
Body Lokomotiva:  František Just 4, Miloš Flanderka 2,Vladimír Milata 1,František Bříza 1 a čtyřhry Just - Flanderka a Milata – Bříza.
Body Liberec:  Miroslav  Svědík 2,Josef Obešlo 2,David Řípa 1 a Dariusz Butrym 1.

 

liberec-h.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lokomotiva Česká Lípa A  : SKST Liberec H   10 : 6
Chřipková epidemie zasáhla i celek Liberce, který přijel jen ve třech. A tak domácí po lekci, kterou dostali od mladíků SKST v prvním zápase, využili nabídnuté šance. Po čtyřech vítězstvích bez boje, ale především po výborných výkonech Františka Břízy a Miloše Flanderky, zpečetil vítězství Lokomotivy  Vladimír Milata. Nejlepší hráč hostů Jan Kaněra potvrdil, že umístění mezi třemi nejlepšími hráči soutěže není náhodné a všechny své zápasy vyhrál. To se bohužel, nedá říci o jedničce domácích, Františkovi Justovi, který  Lokomotivě tentokrát moc nepomohl.
Body Lokomotiva: František Bříza 2, Miloš Flanderka 2,Vladimír Milata 1,František Just 1 a 4 krát vítězství WO.
Body Liberec: Jan Kaněra 3, Martin Huk 1, Vojtěch Waldhauser  a čtyřhra Kaněra - Huk.     
                                                                                                                                      

Tabulka viz zde ...

 

 

Žebříček CL únor 2018 - Jan Fojtík je nejlepší

jan-fojtik.jpgV současnosti je v našem okrese registrováno celkem 154 hráčů a hráček, kteří se zúčastňují  soutěží v Libereckém kraji a v Českolipském okrese.

 

 

 

 

 

Zde je žebříček deseti nejúspěšnějších  hráčů v  celém spektru soutěží a v  procentech úspěšnosti v únoru 2018:

1.  Jan Fojtík,   Jiskra N. Bor
2. František Just,  Lokomotiva Česká Lípa
3. Aleš Bayer, Jiskra Kamenický Šenov
4. Tomáš  Hekerle, Jiskra N. Bor
5. Miloš Flanderka, Lokomotiva Česká Lípa
6. Radomír Reichl, Lokomotiva Česká Lípa
7. Petr Tamchyna, TJ Doksy
8. Ondřej Špaček, Jiskra N. Bor
9. Radek Ivan, Jiskra N. Bor
10. Petr Vojtěch, Jiskra N. Bor

 

 

Velká cena Holic do České Lípy

dscn4948.jpg

První Velkou cenu stolních tenistů starších 40ti let přivítali Holice. Je pravidlem, že první ze sedmi Velkých cen v průběhu celého roku 2018 se zúčastňuje velký počet hráčů a hráček. Případný úspěch v turnaji je totiž velmi důležitý p