Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starší zprávy 1

1.Ročník sportovního trojboje pro seniory

Datum:    sobota 30. 09. 2017
Zahájení soutěží:     9:00 hod.
Místo konání:    hala stolního tenisu Lokomotivy
                        Česká Lípa, Dubická ulice (bývalý areál ŽOS)

Sportovní disciplíny pro seniory starší 65 let
1.    Hod šipkou na terč     10x
2.    Prší - karetní hra
3.    Stolní tenis - na 2 sety do 11 vyhraných míčků
                            s rozdílem minimálně 2 míčky

Více ...

 

Úspěch veteránů stolního tenisu

dscn5224.jpgMaďarští pořadatelé turnaje veteránů  v Harkanách, po nevšedním zájmu hráčů  o možnost hrát na tomto prestižním turnaji, rozšířili v letošním roce počet účastníků na 270. Zástupci 17ti zemí Evropy zde bojovali po tři dny ve třech velmi kvalitně obsazených turnajích.
Pátek patřil v Harkanách soutěži ve čtyřhře. Úspěch slavili zástupci českolipské Lokomotivy František Just a František Bříza. Po šťastném vítězství 3:2 ve čtvrtfinále prohráli o postup do finále s pozdějším vítězem a favoritem turnaje - dvojicí hráčů Německa, po vyrovnaném průběhu utkání 2:3. Třetí zástupce našeho okresu Ladislav Krsek spolu s Bohumilem Vilímkem z Meziříčí obsadili krásné páté místo což je, vzhledem ke kvalitě zúčastněných hráčů, mimořádný úspěch pro hráče Sloupu.
Sobotní turnaj jednotlivců je vždy vyvrcholením a byl důležitý především pro Františka Justa, který obhajoval své vítězství z minulého ročníku. Po osmi výhrách se hráč Lokomotivy Česká Lípa opět radoval z celkového prvenství a obhajoby loňského úspěchu, což je po krásném umístění na mistrovství Evropy ve Švédsku další ohromný výkon.
V nedělním turnaji dvojic potvrdili českolipští veteráni výbornou formu a li opět  třFetí místo.
Pěné poháry a další ceny budou čtveřici hráčů našeho okresu Karlu Pácalovi Kamenického Šenova, Ladislavu Krskovi a především Františkům Justovi a Bzovi z Lokomotivy Česká Lípa připomínat letošní vydařený veteránský turnaj v krásných lázních Harkany v Maďarsku

Foto viz...

 

Nová sezóna, staré zvyky...
Hernu máme krásnou, ale kotel na její vytápění má bohužel svou životnost ukončenou a je již nefunkční. Přibližný rozpočet  rekonstrukce topení je 200 000 Kč.
Předseda oddílu ing. Vladimír Milata navštívil starostku města a při její  návštěvně přímo v herně požádal město o finanční pomoc. To je jedna z mála možností jak zajistit teplo v herně i v dalších sezónách.
Město samozřejmě v případě  dotace bude vyžadovat finanční spoluúčast jak oddílu, tak TJ Lokomotivy.
Proto je velmi důležité placení členských příspěvků, což je mimochodem základní povinností každého hráče oddílu, jak v ranní směně, tak především sportovců, kteří reprezentují oddíl v krajských a okresních soutěžích.

 

Něco z nedávné historie
Vladimír Milata st. zajistil za oddíl stolního tenisu, spolu z vedením TJ Lokomotiva, rekonstrukci naší krásné herny.
Je bohužel ale jediný kdo se stará o chod celého oddílu i herny. V. Milata je zatím v plné síle, ale NIKDO  ani náznakem nemá zájem o práci pro oddíl a tím předsedovi, trenérovi mládeže, vedoucímu mužstev, pokladníkovi a údržbářovi herny alespoň trošku pomoci.         

   
František Just

 

Úspěch ve švédském Helsingborgu

Na 12. Mistrovství Evropy veteránů ve stolním tenisu, za účasti 2 070 hráčů a hráček ze 30ti zemí světa, byli i zástupci českolipského okresu. V kategorii M85 se Karel Pácal z Kamenického Šenova probojoval z druhého místa ve skupině do velkého finále, kde bohužel prohrál v prvním kole. Po nevydařeném vstupu do soutěže čtyřher se spolu s Františkem Preisem z Kladna výborně rozehráli k výbornému výkonu a výsledkem je první místo a zlatá medaile v malém finále.

Další zástupci okresu bojovali v kategorii M65. Ladislav Krsek, nováček mezi dříve narozenými, nepostoupil do hlavní soutěže, když o postup po velmi vyrovnaném průběhu zápasu prohrál s hráčem Dánska. V další fázi mistrovství Evropy si hráč Sloupu v Čechách zahrál v malém finále jak v jednotlivcích tak ve čtyřhře vždy jedno kolo.

František Just,dscn5029.jpg dlouholetý veteránský reprezentant České republiky, byl díky výsledkům na předchozích Mistrovstvích světa na Novém Zélandu a ve Španělsku nasazen a to bývá většinou výhoda. Po vítězství ve skupině a dalších třech výhrách v hlav

 

ní soutěži se tento hráč v boji o nejlepší osmičku utkal s třetím hráčem z loňského MS ve Španělsku, rusem R. Kaplanem. Po třech setech vyhrával ještě František Just 2:1 na sety a 7:2 na míčky. Ani to však hráči Lokomotivy nakonec nestačilo a set i celý zápas prohrál 2:3. I přesto je letošní umístění nejlepším ze všech Mistrovství světa a Mistrovství Evropy, kterých se František Just zúčastnil. Ve čtyřhře, spolu s M. Rakovickým z Brna, po šesti výhrách, prohráli s první nasazenou dvojicí, tentokrát hladce 0:3 na sety a skončili mezi 16ti nejlepšími hráči na Mistrovství Evropy.

V příštím roce se Mistrovství světa, kam se předběžně hlásí již nyní 5 000 veteránů, hraje v Las Vegas. Pravděpodobně zde nebudou chybět M. Orlovski, J. Panský, J. Karlíková a když zdraví dovolí i kamarádi ze čtyřhry František Just a Milan Rakovický z Brna.

Další akcí, které se veteráni našeho okresu letos zúčastní, je velký mezinárodní turnaj v maďarských lázních Harkany, na který je přihlášeno zatím 220 veteránů ze sedmi států Evropy. Zde posílí výše jmenované František Bříza z Lokomotivy Česká Lípa

 

 

 

 

František Just vyhrál Velkou cenu Hostinného

225 hráčů a hráček starších 40 let se zúčastnilo páté VC veteránů stolního tenisu v Hostinném.Poslední zkouška před mistrovstvím Evropy v Helsingborgu ve Švédsku,které začíná v pondělí 26.6 se

 
nejlépe vydařila Františkovi Justovi z Lokomotivy Česká Lípa.Kategorii M 65 vyhrál a po pěti VC je v celkovém pořadí zatím na prvním místě s bilancí tři vítězství a dvě třetí místa.

Karel Pácal z Kamenického Šenova vyhrál malé finále ve své věkové kategorii M 85.Ladislav Krsek se tentokrát mezi 42 soupeři úspěchu nedočkal. Pěkný je výsledek Františka Břízy,který porazil výborného J.Pořízka-dlouholetého českého reprezentanta a postoupil mezi 16 nejlepších. Šestá,předposlední VC v letošní sezoně, se odehraje ve městě stolnímu tenisu zaslíbenému v Liberci 2. září. Mimo účasti na mistrovství Evropy jednotlivců se reprezentanti České republiky z našeho okresu zůčastní i velkého mezinárodního turnaje v maďarských lázních Harkany. Zatím je přihlášeno 220 stolních tenistů-veteránů z 9 zemí Evropy.

 

Analýza plastových míčků - zkušenost s plastovými míčky z jiných oddílů ...

 

 

Konečné žebříčky mládež 2016/2017

 

Nejlepší stolní tenisté Českolipského okresu jsou z Nového Boru.
V první desítce žebříčku je polovina hráčů z Jiskry Nový Bor. První místo patří po zásluze Janu Fojtíkovi, opoře divizního celku Jiskry. Druhé místo obsadil František Just, šedesátisedmiletý veterán z Lokomotivy Česká Lípa. Bronzovou příčku mezi sjan-fojtik.jpgtovkou klasifikovaných hráčů v sezóně 2016-2017 obsadil Aleš Bayer z Jiskry Kamenického Šenova.
 

 

 

 

 

 

Další pořadí
4.    Ondřej Špaček          Nový Bor
5.    Radek Ivan                Nový Bor
6.    Tomáš Hekerle          Nový Bor
7.    Miloš Flanderka         Č.Lípa
8.    Petr Vojtěch              Nový Bor
9.    Petr Tamchyna          TJ Doksy-Mimoň
10.  Otto Hubsch              SKST Cvikov
V následující sezóně bude  v divizi Libereckého kraje zastupovat Českolipsko Jiskra Nový Bor a Lokomotiva Česká Lípa.

 

 

František Just vyhrál Velkou cenu Prahy.

fr.just.jpg    V pořadí čtvrtou VC v letošním roce veteránů stolního tenisu hostila Praha. V chodovské hale se jako vždy sešli nejlepší hráči a hráčky z České a Slovenské republiky. Tentokrát v rekordním počtu. Mezi účastníky nechybělo několik medailistů z Evropských a světových šampionátů. Čtyři zástupci českolipského okresu se mezi nejlepšími určitě neztratili. V kategorii M 85 obsadil páté místo Karel Pácal z Jiskry Kamenický Šenov.

V nejpočetnější a nejvyrovnanější skupině M 65 se probojoval

ladislav-krsek.jpg Ladislav Krsek ze Sloupu mezi poslední čtyři v malém finále, což je při vysoké úrovni hráčů, kteří se v Praze sešli, velký úspěch.

 

 

 

 

Dva zástupci Lokomotivy Česká Lípa se tentokrát opravdu vyznamenali. František Just i František Břízafr.-briza.jpg vyhráli své kvalifikační skupiny a po odehrání pěti vítězných utkání se střetli v semifinále hlavní soutěže. Po velmi vyrovnaném průběhu zápasu se z vítězství nakonec  radoval František Just. Ve finále s Milanem Rakovickým  z Brna, spoluhráčem ve čtyřhře na letošním mistrovství Evropy, vyhrál hráč Lokomotivy Česká Lípa. Po čtyřech VC v letošní sezóně má českolipský veterán bilanci dvě vítězství a dvě třetí místa. V celkovém pořadí je František Just na prvním místě.
Poslední Velká cena před mistrovstvím Evropy v Helsinborgu se hraje v Hostinném.

 

 

 

Veteráni  českolipského okresu vybojovali na Velké ceně Havířova tři třetí místa
    Do Havířova, města zaslíbeného stolnímu tenisu, dorazili nejen veteráni České a Slovenské republiky, ale tentokrát i  reprezentanti Polska.
    Karel Pácal, hráč Kamenického Šenova, vybojoval v kategorii M 85 pěkné třetí místo, které mu patří i po odehrání tří Velkých cen.
Další hráč, František Just z českolipské Lokomotivy, dohrál v semifinále a v celkovém pořadí je druhý. Ladislav Krsek se probojoval mezi poslední čtyři v malém finále skupiny M 65.
    Příští Velká cena se hraje v Praze, kde bývá výborná úroveň. Poslední turnaj před mistrovstvím Evropy ve švédském Helsinborgu pořádá Hostinné .
    Všichni tři veteráni jsou i v nominaci reprezentace České republiky na ME ve Švédsku. František Just a Karel Pácal jako zkušení reprezentanti a Ladislav Krsek ze Sloupu okusí prostředí Evropského šampionátu poprvé.

fr.-briza.jpgFrantišek Bříza bohužel doplatil na těžké vylosování. Ve skupině prohrál po boji s nejlepším hráčem kategorie M65 Miroslavem Svědíkem. V 1. kole pavouka byl vyřazen velmi dobrým Jaroslavem Horákem z Vrchlabí.

 

 

 

Zpravodaj Českomoravského klubu veteránů 3/2017

 

 Brožík a Bartoš  nejlepší na turnaji v Kamenickém Šenově
    Na kvalitně obsazeném turnaji, za účasti hráčů z tří krajů,  se organizátoři z domácího oddílu vyznamenali. Využili velkého množství postavených stolů a tak si každý účastník zahrál nejméně devět utkání, což je na podobných turnajích nevídané.
    Mezi čtyři nejlepší se v hlavní soutěži  probojovali K. Brožík z Liberce, domácí A. Bayer, M. Flanderka z Lokomotivy a mladík z Děčína - Adam Stárek. Ten se stal největším překvapením turnaje, když si ve čtvrtfinále poradil s veteránem F. Justem.
    Ve finále, v nejlepším a nejkvalitnějším zápase celého dne, vyhrál po velmi vyrovnaném průběhu K. Brožík, druholigový hráč Liberce nad A. Bayerem, hráčem Kamenického Šenova a odchovancem Lokomotivy Česká Lípa 3:2.
              Turnaj ve čtyřhře vyhráli zkušení a sehraní František Just a Miloš Flanderka. V turnaji do úrovně okresního přeboru se z vítězství zaslouženě radoval houževnatý a bojovný Bartoš z Nového Boru
    Velký obdiv patří Jiskře Kamenický Šenov, oddílu stolního tenisu, který uspořádal během tří dnů tři velmi kvalitní turnaje. Dva  pro mládež a poslední pro dospělé. Organizace byla perfektní!

just---flanderka.jpgdscn4938.jpg

 

 

 

 

 

 

 

1. místo ve čtyřhře na turnaji                                  Nejúspěšnější hráči turnaje

"Varhany 2017" v Kamenickém Šenově                  v Kamenickém Šenově

obsadili František Just a Miloš Flanderka

z Lokomotivy Česká Lípa.

 

 

Úspěšnost hráčů Lokomotivy Česká Lípa v sezoně 2016/2017

img_0156.jpg

 

 

 

 

 

 

img_9995.jpg

img_7865.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stolní tenisté Českolipského okresu dohráli letošní ročník divize Libereckého kraje

m.-flanderka.jpgvl.-milata.jpg

 

 

 

 

 

 

TJ Jiskra Nový Bor, jeden z favoritů divize, po prohraném zápase s lídrem soutěže - celkem SKST Liberec, ztratil možnost postupu do třetí ligy a tak závěr soutěže trošku vypustil a čtvrté místo tedy příliš neodpovídá kvalitě hráčů Nového Boru. Lokomotiva Česká Lípa, nejstarší celek celé soutěže, divizi s přehledem udržel a skončil na devátém místě. Ale do dalších let je zde mnoho otazníků. Trenéři Vl. Milata a A. Bayer sice vychovávají úspěšně další generaci žáků, kteří patří ve svých věkových kategoriích mezi nejlepší v kraji. Po ukončení základní školy však přestupují do klubů ve městech kde studují a nebo, což je horší, se stolním tenisem úplně končí. To je bohužel také případ Václava Gabriela, velké naděje Lokomotivy a předpokládaného nástupce veteránů F. Justa a M. Flanderky.
Třetí celek z okresu, SKST Cvikov, na soutěž nestačil a sestupuje. I tak se v posledním dvojkole zrodilo překvapení.

Pokračování...

 

Zpravodaj Českomoravského klubu veteránů 2/2017

 

Z.Bílek a F.Just vyhráli Velkou cenu Tišnova

img_8376.jpgimg_8343.jpg

 

 

 

 

 

 


 

Čtyři zástupci Českolipského okresu na druhé VC veteránů stolních tenistů České a Slovenské republiky patřili mezi 202 účastníky turnaje mezi nejlepší. Karel Pácal z Jiskry Kamenický Šenov v kategorii M 85 svým druhým místem a především kvalitním výkonem ve finále s Oldřichem Mikulou, nejlepším veteránem České republiky v roce 2016, nasadil velmi vysoko laťku pro další reprezentanty okresu. Ladislav Krsek, hráč Sloupu v Čechách, postoupil ve své kategorii, po druhém místě ve skupině, do hlavní soutěže. Zde po boji prohrál o postup mezi nejlepších osm hráčů  s Vladimírem Kadlecem, stálým účastníkem Evropských šampionátů, 2:3 na sety. I tak je umístění Ladislava Krska velmi cenné.
Zástupci Lokomotivy Česká Lípa František Just a Zdeněk Bílek, mimochodem  přeborníci Českolipského okresu, patří ve svých kategoriích mezi nejlepší, ale umístění na VC Tišnova, to je bomba. Vítězství, nad několika opravdu velmi kvalitními hráči při postupu do finále bylo pro Českolipáky velice povzbudivé. A tak fináloví soupeři, lídři soutěže, byli zaskočeni. František Just vyhrál nad Miroslavem Svědíkem z Liberce po velmi vyrovnaném průběhu 3:1 na sety a oplatil soupeři porážku z VC Neratovic. Zdeňek Bílek pak  v kategorii M50 porazil borce z čela řebříčku a ve finále, které bylo vyvrcholením celé VC Tišnova,  vyhrál po boji s Cvetkem  ze Slovenska 3:2 na sety.
Další CV veteránů přivítá 22. 4. 2017 Havířov. Zde bude konkurence, především díky domácím moravským hráčům a reprezentantům Polska a Slovenska, velmi kvalitní.

 

 

Divize končí

Předposlední dvojkolo divize stolních tenistů Libereckého kraje odehráli družstva Lokomotivy Česká Lípa A a SKST Cvikov A na domácích stolech. Lokomotiva měla hrát s celkem Sokola Jablonec nad Jizerou. Bohužel hosté z důvodu nemoci několika hráčů nepřijeli a domácí tak vyhráli bez boje 10:0, což je v této soutěži neobvyklé. V utkání o sedmé místo tabulky přivítala Lokomotiva hráče TJ Sokol Turnov. Z důvodu absence Františka Justa nastoupil za A mužstvo po dlouhé době Radomír Reichl a domácímu celku velmi pomohl. Před posledním zápasem prohrávala Lokomotiva 8:9, ale velmi obětavý výkon zdravotně indisponovaného Vladimíra Milaty a jeho vítězství v posledním zápase zajistilo Lokomotivě remízu. Nejúspěšnějšími hráči utkání byli domácí Miloš Flanderka a hostující Petr Truc.

Podrobnosti ...

 

 

Dvojice aktuálně nejúspěšnějších hráčů Českolipského okresu

jan-fojtik---jiskra-novy-bor.jpgfr.-just---lokomotiva-ceska-lipa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Viz ...

 

Zástupci Českolipska byli úspěšní na Velké ceně Neratovic

fr.-briza.jpgMezi 207 hráči-veterány stolního tenisu se zástupci našeho okresu neztratili. František Just z Lokomotivy Česká Lípa a Karel Pácal z Jiskry Kamenický Šenov postoupili v turnaji svých kategorií do semifinále. Oba jmenovaní skončili na třetím místě a potvrdili tak svou nominaci na mistrovství Evropy ve švédském Helsinborgu v červnu letošního roku. Další hráč Lokomotivy František Bříza (viz foto) na první Velké ceně v letošním roce obsadil velmi cenné páté místo. Ladislav Krsek z Jiskry Sloup v Čechách měl bohužel velmi těžké vylosování a dvacáté deváté místo je tedy zklamáním. Druhá Velká cena se hraje v březnu v Tišnově u Brna. Havířov přivítá nejlepší veterány České a Slovenské republiky v dubnu.

 

 

Radomír Reichl - tři roky bez porážky

r.-reichl.jpg

Padesát pět let, to je doba, po kterou hraje R. Reichl závodně stolní tenis. Mimo několika sezón, kdy hrál v Praze, byl členem A mužstva Lokomotivy. To hrálo v České Lípě první, druhou i třetí ligu.
Bohužel, po vleklých zdravotních problémech skončil, snad jen prozatím, s výkonnostním sportem. Poslední tři sezóny vypomáhá kamarádům v D mužstvu Lokomotivy v okresním přeboru. A rčení, že se ping pong nezapomíná dokazuje Radomír Reichl opravdu mimořádným sportovním výkonem. Za poslední tři sezóny až do současnosti odehrál 163 soutěžních utkání bez jediné prohry.

 

 

Černý víkend stolních tenistů

img_5904.jpgmilata-briza.jpg

 

 

 

 

 

 

Aktuální úspěšnost hráčů Lokomotivy

 

Zpravodaj Českomoravského klubu veteránů 1/2017

 

Lokomotiva ztrácí páru

 

František Just vyhrál turnaj v Teplicích

 

Veteráni zahajují sezonu

První ze sedmi Velkých cen veteránů stolního tenisu v roce 2017 se hraje v Neratovicích.

Pro lepší informovanost o  dříve narozených uvádím úspěchy zástupců Libereckého kraje v minulé sezóně: 

Po sedmi Velkých cenách a Turnaji Mistrů v Hluku je absolutně nejlepším hráčem - veteránem České republiky pro rok 2016 Oldřich Mikula z SKST Liberec. Třetí místo mezi všemi hráčkami patří Stanislavě Matouškové, která hraje za Turnov. To jsou dva zástupci našeho kraje z nejvyššího vrcholu veteránského stolního tenisu v České republice. I další  zástupci kraje patří ve svých kategoriích mezi nejlepší. V M65 skončil na druhém místě František Just z Lokomotivy Česká Lípa a bronzovou příčku obsadil Miroslav Svědík z SKST Liberec. V kategorii M70 byl Miloš Jáč z Turnova postrachem favoritů a jeho šesté místo vzhledem ke skutečnosti, že se může pochlubit skoro všemi skalpy nejlepších, je asi nedoceněné. Jablonecký Dušan Molitoris bohužel po zdravotních problémech obsadil až třinácté místo. Kategorie M80 je pro náš kraj